Nyhed

Martinus Barndomshjem bliver nu en del af Fonden Martinus Åndsvidenskabelige Institut

25.09.2017

Martinus Institut har netop fået fondsmyndighedernes godkendelse til at sammenlægge Fonden Martinus Åndsvidenskabelige Institut med Sam Zinglersens Fond. Dette indebærer at fonden bag Martinus Institut fremover bliver ejer af Martinus Barndomshjem i Sindal og hermed kan sikre dettes bevarelse for eftertiden.

  

Baggrund for ønsket om sammenlægning

Martinus' barndomshjem ”Moskildvad” er ejet af Sam Zinglersens Fond, der med en kapital på kun 3 mio. kr. har for lille indtægt til på egen hånd at klare drift og vedligeholdelse af barndomshjemmet betryggende. Martinus Institut har derfor gennem tiden været nødt til at yde støtte til Sam Zinglersens Fond og har således gennem de sidste 10 år støttet med i alt 300.000 kr.

Da der ikke er udsigt til bedring af fondens økonomi i de kommende år, og da betydelige vedligeholdelsesarbejder samtidig trænger sig på, er bestyrelserne i Sam Zinglersens Fond og Fonden Martinus Åndsvidenskabelige Institut nået frem til, at den bedste løsning for at bevare Martinus’ barndomshjem er en sammenlægning af de to fonde, som man derfor i foråret 2017 søgte om tilladelse til hos fondsmyndighederne.

Sammenlægningen

Selve sammenlægningen sker ved, at aktiverne, der hovedsagelig består af Martinus’ barndomshjem, en bestyrerbolig og en obligationsbeholdning, bliver overdraget til Fonden Martinus Åndsvidenskabelige Institut, der samtidig overtager prioritetsgæld, og hvad der ellers er af forpligtelser i fonden. Vi forventer, at sammenlægningen bliver gennemført inden udgangen af 2017.

Rådet for Martinus Institut, den 25. september 2017

 

Man kan se mere om Martinus Barndomshjem her på martinus.dk og på martinussindal.dk