Symbol:  (f,i,45-77,67A)       Stk.:  (1-2,u)     
      Avanceret søgning
Mavesyre, kogning og kosten
Symbol nr. 68
68.1  Foroven set fra venstre symboliserer de tre første figurer livsenheder i den animalske føde i henholdsvis menneskekød, dyrekød og fiskekød. Den blå farve symboliserer intuition, den grønne intellektualitet, den gule højtudviklet følelse, den orange tyngde og den røde instinkt.
      Kød og muskulatur består af levende animalske mikrovæsener, som er så højt udviklede, at de ikke kan gå direkte over i en organisme som næring, og derfor må de dræbes. Tilbage bliver det mikroliv, der kun har en lille elektrisk bølge eller kraftbølge*. Dette mikroliv er symboliseret i midten af figurerne (violet og rød farve).
      Figuren foroven længst til højre symboliserer livsenheden i de modne frugter. De har kun det liv, for hvilket det er en livsbetingelse at komme ind i en organisme, hvor det kan forplante sig videre. Den animalske føde har også en elektrisk kraftbølge, men den er omgivet af alt det, der skal dræbes.
      Vi ser, hvordan udviklingen arbejder sig frem og skaber frugter, hvor der ved fordøjelsen ikke er den gene, at næringsstoffet skal udvindes ved drab af animalske levende væsener. Stoffet i frugterne er i renkultur, og jo mere udviklet det er, desto bedre. Ved fordøjelse af vegetarisk føde er der noget drab, men ikke som vi ser det i den animalske føde, hvor der er højtudviklet liv, der skal dræbes.
      Fordøjelsen og mavesyren er symboliseret ved den kegleformede figur på symbolet. Udviklingen går fra venstre mod højre, og vi ser, at der for hvert trin bliver mindre og mindre mavesyre. Den er heller ikke så nødvendig, efterhånden som der bliver mindre at fordøje, og til sidst behøves den slet ikke. Hvis man bliver ved med at spise den grove føde, får mavesyren jo et arbejde, den faktisk ikke kan bære. Men det har man ikke rigtigt opdaget, fordi man har kogt maden. De grå felter i siderne med flammerne symboliserer kogningen, der aflaster fordøjelsen. Udviklingen fører frem til vegetarisme og til, at mavesyren helt degenererer, og kogningen hører op. Herefter spiser man kun det rene frugtkød, og der vil hverken være kogning, stegning eller noget drab i maven. Hele maveområdet er under en vældig forandring, og det vil ikke blive ved med at være så stort, som det er i dag.
      Nederst på symbolet ser vi de livsenheder, som er den rene næring. Den er symboliseret ved en rød ring og findes i alle livsenheder. Ved indtagelse og fordøjelse af føde bestående af højt udviklede væsener er der dog liv, der må dræbes for at komme ind til denne rene næring. Set fra venstre bliver der mindre og mindre, der skal dræbes, og helt til højre i det rene frugtkød er der slet ikke noget drab. Her bliver væsenet til mennesket i Guds billede. Det er ikke blot et kærligt væsen udadtil, men i hele dets indre univers og struktur er der heller ikke noget drab. Her er der også en skøn guddommelig verden, hvor det hele er i harmoni og i en strålende tilstand.
      De modne frugter vil blive endnu mere udviklede, end de er i dag. I fremtidens fordøjelsesområde vil frugternæringen behageligt og dejligt arbejde sig over i organismen. Frugtkødet er så at sige en slags færdigfordøjet mad eller mad, der ikke skal fordøjes. Efterhånden vil mennesket gå over til kun at ernære sig ved åndedrættet. Kan udviklingen være mere kærlig? Fra at man skal æde andre væseners organismer og frem til, at man ikke engang behøver at have fordøjelsesorganer – det er strålende logik og kærlighed.
 
Kursusforedrag 5-2, 08.12.1955
 
____________
* Vedr. kraftbølge, se kraftaura i Det Evige Verdensbillede, bog 4, stk. 38.14-38.15.

Symbol af Martinus
© Martinus Institut 1981Reg. 68
Symbol nr. 68
Mavesyre, kogning og kosten

Kommentarer kan sendes til Martinus Institut.
Oplysninger om fejl og mangler samt tekniske problemer kan sendes til webmaster.