Martinus Instituts persondatapolitik

Martinus Institut gør alt for at leve op til EU’s persondataforordning, som skal sikre, at dine persondata ikke bliver misbrugt. Politikken her fortæller dig, hvilke persondata vi indsamler og hvorfor, og hvordan vi passer på dem.

1. Hvorfor en persondataforordning?

Formålet med EU’s persondataforordning, GDPR, er at styrke borgernes rettigheder ved at give dem større kontrol over deres egne persondata. Alle private virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder er omfattet af reglerne, der trådte i kraft maj 2018 og er ens for alle EU’s medlemsstater.

2. Hvem er ansvarlig for persondata?

Det er Fonden Martinus Åndsvidenskabelige Institut (i daglig tale Martinus Institut eller bare MI), der er ansvarlig for behandlingen af dine persondata:

Martinus Institut
Mariendalsvej 94, 2000 Frederiksberg
CVR-nummer: 19 96 14 86
Kontakt: info@martinus.dk

3. Hvad bruges persondata til?

Behandling og opbevaring af persondata er nødvendig for at kunne tilbyde dig vores produkter og services. Vi indsamler og benytter dog kun persondata til følgende formål:

  • Levering af magasinet Kosmos
  • Udsendelse af nyhedsbreve
  • Booking af kurser
  • Deltagelse i studiegrupper
  • Køb i vores webshop

Martinus Institut har indgået dataaftale med vores it-leverandører i forbindelse med online booking og webshop-køb, og de er forpligtet til at overholde persondataforordningen såvel som retningslinjerne i dataaftalen.

4. Hvilke persondata behandler vi?

Vi behandler udelukkende persondata til formålene nævnt under punkt 3 og kun i det omfang, det er relevant og nødvendigt for at varetage de pågældende formål.

Vi behandler følgende kategorier af persondata:

  • Almindelige kontaktdata såsom navn, mailadresse, postadresse og telefonnummer
  • Kursushistorik
  • Studiegruppehistorik
  • Webshop-købshistorik

Vi indsamler og behandler ikke personfølsomme oplysninger. Eneste undtagelse er cpr-numre fra gavegivere, der ønsker skattefradrag for gaver, da cpr-nummer er nødvendigt ved indberetningen til Skat.

5. Hvordan indsamler vi persondata?

De persondata, vi behandler om dig, stammer direkte fra dig selv. Når du bestiller et produkt eller en service hos os, giver du samtidig samtykke til, at vi bruger dine kontaktdata til det ønskede formål.

6. Hvem deler vi persondata med?

Vi deler ikke persondata med tredjepart.

7. Hvor længe opbevarer vi persondata?

Vi opbevarer kun persondata så længe, de er nødvendige for at kunne opfylde de oprindelige formål, de blev indsamlet til (se punkt 3). Martinus Institut sletter fx data om abonnenter, der har opsagt deres abonnement på magasinet Kosmos eller vores nyhedsbrev.

8. Hvilke sikkerhedsforanstaltninger har vi truffet?

Alle persondata behandles med ansvarlighed og fortrolighed af nogle få, betroede medarbejdere. Vi gør alt, hvad vi kan, for at passe på dine persondata. Vi sikrer dem både gennem tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger, så alle persondata er beskyttet mod uvedkommendes adgang, manipulation, sletning samt datatab.

9. Hvilke rettigheder har du?

Du kan til enhver tid få opdateret dine persondata hos os, ligesom du har ret til at få slettet dine persondata hos os.

Du kan efter anmodning få indsigt i dine egne persondata hos os, fx pr. mail.

Du har altid mulighed for at trække dit samtykke tilbage (se punkt 5).

Hvis du mener, at Martinus Institut behandler dine persondata ulovligt, kan du klage til Datatilsynet.

Martinus Institut 2018 (opdateret oktober 2021).