Valmue

Tema: Køn og seksualitet

 

Martinus levede uden at dømme andre mennesker og havde bl.a. et åbent og positivt syn på både kønsopfattelser og seksualitet, der lå langt forud for hans tid. Lær mere på temasiden her.

Hvorfor er kønsroller og seksualitet i forandring?

 

Køn og seksualitet fylder meget i samfundsdebatten i dag, og det er i nogen grad blevet lettere at adskille sig fra normerne. Det betyder, at det er blevet lettere for mange mennesker at stå frem som dem, de er.

I Danmark betyder bl.a. ny lovgivning, at det er blevet nemmere at være fx homoseksuel og biseksuel, men i store dele af verden er dommen stadig hård over dem, der bryder normerne. Traditionel religiøs tænkning bidrager ofte til fordømmelsen. Men der behøver ikke være modsætning mellem åndelighed og åbenhed overfor anderledes opfattelser af køn og seksualitet.

Det er Martinus et godt eksempel på. Allerede for 100 år siden udviste han stor forståelse for mennesker, der afveg fra de gængse normer for køn og seksualitet. Faktisk så han det som tegn på, at menneskeheden langsomt udvikler sig mod en ny balance mellem det maskuline og feminine – med udviklingen af et helt nyt “tredje køn” som det endelige resultat.

På temasiden her kan du lære meget mere om Martinus’ særlige syn på køn og seksualitet – og hvordan begge spiller en vigtig rolle i hans åndsvidenskabelige verdensbillede.

 

Læs mere

Kosmos

Martinus’ syn på den seksuelle udvikling

Lyttende tilhører

Podcast om seksualitet

Gå i dybden med temaet

1 Småbog 28: To slags kærlighed
I denne lille bog ser Martinus på seksualitetens udvikling og de to køns udviskning til fordel for tilblivelsen af et helt nyt “tredje køn”, der forener de maskuline og feminine udtryksformer.
2 Artikelserie: Den højeste ild 1-4
Ifølge Martinus er seksualiteten – eller den højeste ild, som han også kalder den – den dybeste kraft i tilværelsen. I 4 artikler gennemgår han seksualitetens betydning for såvel tilværelsens dybe mørke som de mest ophøjede og kærlige tilstande, man overhovedet kan forestille sig.
3 Kosmos nr. 2/2020 med tema “Han, hun eller hen?”
I magasinet finder du tekster og symboler af Martinus om køn og seksualitet. I artikler og interviews behandler vi emner som Martinus’ analyser af seksualitetens udvikling, opbrud i kønsroller, fænomenet “queer” og det seksuelle princip – eller den højeste ild, som Martinus også kalder det, og den fundamentale betydning, det har i hele hans verdensbillede.
Hvid blomst

Tema: Døden

Salat

Tema: Plantebaseret kost

Reol med bøger af Martinus

Gå til webshoppen